Maak jouw training zwaarder met polsgewichten

Wil jij jezelf uitdagen en een training intensiever maken? Bekijk dan de mogelijkheden die er zijn voor polsgewichten of eventueel enkelgewichten. Door de toevoegde massa verhoog je de inspanning wat resulteert in het verbeteren van jouw conditie en spierkracht.

Ook kun je polsgewichten gebruiken bij therapie. Deze gewichten zullen de kracht in de handen verbeteren wanneer er oefeningen worden uitgevoerd met lichte impact.

Polsgewichten

  • Verhogen de intensiteit
  • Vergroten spiermassa in de pols
  • Versnellen calorieverbranding
  • Vrij gemakkelijk in gebruik

Het liefst vermijd je natuurlijk revalidatie van de pols. Opdruksteunen kunnen daaraan bij dragen. Velen hebben wel eens last van hun polsen bij het doen van push ups. Daarom kun je opdruksteunen gebruiken waarbij de beweging nauwelijks verandert, het enige is dat de belasting op de pols wordt verminderd. Als je ondanks het gebruik van opdruksteunen nog pijn ervaart in de pols is het raadzaam om regelmatig stretchoefeningen uit te voeren.

Een opdruksteun is geen magisch apparaat, het enige is dat het bewegingsbereik vergroot wordt. Waardoor er meer werk is voor de spieren en er meer spanning op jouw spieren staat. Hierdoor worden de schouders meer ontzien, maar heeft de borstspier juist meer werk.

Een gevorderde soort van opdruksteunen is eentje die ook roteert. Dit zorgt ervoor dat je meer spiergroepen moet gebruiken en de borst en armen meer onder spanning komen te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *